Johdatus ohjelmointiin

Sorakuilu

JavaScript ja JSON

Oppilaitoksen katolla on 3 aurinkopaneelia. Niistä saadaan dataa JSON-muotoisena. Paneelijärjestelmän tuottama JSON-data on luettavissa osoitteesta: paneeeli.JSON. Tarkoitus on laatia html-sivu, jolla luet tiedot JSON-tiedostosta.

Huomaa, että oikeassa maailmassa tiedoston datasisältö voi muuttua, joten tieto on luettava aina alkuperäisestä paikasta, kun taulukkoa muodostetaan. Tämä edellyttää palvelimen asetusten muutoksia, lukeminen tulee sallia palvelimen asetuksilla (siitä syystä teemme harjoitukset paikallisilla tiedostoilla).

JSON-tiedostossa on päivän tuotantodata ja auringon paisteen määrä kahdelta mittauspäivältä. Emme kuitenkaan voi hakea Luetusta datasta ja alla olevista laskentakaavoista on muodostettava taulukot, joka sisältää seuraavat tiedot:

Päivämäärä: 1.5.2019, auringon paistetta keskimäärin 4 tuntia/paneeli
Paneelit 1-3Tuotanto kWh Tietokoneiden kulutus kWhAurinkovoiman kattama %-osuusVerkkovirran %-osuus
Yhteensä1908,64100% 0%
Päivämäärä: 17.1.2020, auringon paistetta keskimäärin 1 tunti/paneeli
Paneelit 1-3Tuotanto kWh Tietokoneiden kulutus kWhAurinkovoiman kattama %-osuusVerkkovirran %-osuus
Yhteensä58,6458%42%

Huomaa, että tämä taulukko on esimerkki, eikä sisällä välttämättä oikeaa tuotantodataa.

Koneiden kulutus lasketaan kaavalla: (määrä * koneen kulutus * 6) + (määrä * koneen kulutus * 6) + (määrä * koneen kulutus * 6).

Koulussa kaikki koneet olivat käytössä 1.5.2019 ja 17.1.2020 6 tunnin ajan. PC-koneita koulussa on 25 kpl, Mac-koneita 19 kpl ja Chrome-koneita 12 kpl. Koneiden määrää tulisi pystyä laskurissa muuttamaan input-kenttien avulla.

Käytetty lähde: Taitaja 2020 semifinaali, ennakkotehtävä, sovellettu JSONille